Úvod » Plody Ánd a Amazonie » Lapacho 100g
Lapacho - nápoj Inkov
(Cortex tebebuiae)
Čaj Lapacho pochádza kôry stromu Lapacho, ktorý rastie v Južnej Amerike v krajinách ako Brazília, Bolívia, Peru, severná Argentína a Paraguaj. Vek týchto stromov často dosahuje až 700 rokov.
Lapacho pre jeho účinky niektorý vedci zaraďujú medzi desať najdôležitejších rastlín našej planéty.
Čaj sa pripravuje z vnútornej kôry stromu, pretože tejto kôre sú od dávnych čias pripisované zázračné schopnosti.
Lapacho je ideálne ako prevencia pri všetkých infekciách a plesňových ochoreniach. Stimuluje a tak podporuje imunitu čo pomáha pri rakovine a AIDS.
Optimalizuje zloženie krvi stimuláciou tvorby červených a bielych krviniek, posilňuje srdce a cievy. Pôsobí ako silný antioxidant čo znamená že ochraňuje telo pred rôznymi toxínmi.
Príprava a dávkovanie
Lapačo sa pripravuje vo forme odvaru a to tak, že dáme asi dve polievkové lyžice na pol litre vody a varíme 15-20 minút. Potom necháme odstáť 20-30 minút a scedíme.
Odporúča sa vypiť 2-3 šálky denne, nie však nepretržite dlhšie ako tri týždne.
Aj keď u zdravých ľudí žiadne vedľajšie účinky čaju Lapacho neboli doteraz preukázané, lapačo nesmú piť tehotné a dojčiace ženy a nemali by ho piť ani deti do 3 rokov.
Obsahuje kofeín: | nie | ||
Antiflogistikum - protizápalový účinok: | áno | ||
Immunostimulaciá: | áno | ||
Vhodné pre deti: | od 3 rokov | ||
Vhodné pre tehotné a dojčiace ženy: | nie |