Pre základnú funkčnosť, spríjemnenie používania webu, analytické účely a v prípade udelenia súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránok.

        

Nenašli ste v našej ponuke to čo hľadáte?

Napíšte nám a my Vám to zoženieme.

 

 

    

Zľava -30%

Rooibos Irsky med

Vianočný čaj

Sencha Earl grey

Japan Genmaicha iri Matcha Shinada

 

Sencha Vanilkový krém

Škoricový krém

 

POŠTOVNÉ PLATÍME MY

       Pri objednávke nad 50EUR

        

                    +

   KAŽDÝ Z VÁS DOSTANE

                     DARČEK

                                   

 


Úvod » Zelené čaje

Zelené čaje

Pretože zelené čaje takmer nie sú fermentované, dokážu si udržať svoje prirodzené živé farby. Aby sa zamedzilo oxidácií ktorá prirodzene nastáva bezprostredne po zbere, listy sa zahrievajú čím sa eliminujú enzýmy zodpovedné za oxidáciu.
V Čine sa to zvyčajne robí pražením na panvici, zatiaľ čo v Japonsku sa používa para. Každý proces dokáže zvýrazniť iné chute čaju.
Čínsky spôsob vyzdvihuje skôr vábne chute napodobné od citrusov až k jemným nádychom údeniny. Farba nálevu je potom skôr žltá ako zelená.
Japonské spracovanie zeleného čaju na pare zase zdôrazňuje rastlinný charakter chuti čaju. Takéto nálevy majú farby od bledo zelenej až k trávovo tmavo zelenej farbe.  Zelené čaje ktoré sú spracované na pare obsahujú viacej vlhkosti a preto sú aj viac šťavnaté. Mali by preto byť skladované pri nižšej teplote a skonzumované skôr ako tie pražené na panvici.
Keďže zelené čaje sa pripravujú pri nižších teplotách (horúca voda okolo 80 stupňov Celsia, nie vriaca) a kratšiu dobu (2-3 minúty), tak obsahujú aj menej kofeínu (10-30%) než čierne čaje.


EUR
EUR
Usporiadať podľa:
najlacnejšie najdrahšie

 

Skladom





 

Skladom





 

Skladom





 

Skladom







 

Skladom



naša cena už od 4,10 EUR

Skladom
Novinka