Pre základnú funkčnosť, spríjemnenie používania webu, analytické účely a v prípade udelenia súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránok.
Sypaná forma tohto slávneho liečivého čaju z provincie Yunnan.
Listy pochádzajú z čajových stromov ta-jie, v preklade Veľký list, ktoré rastú v provincii Yunnan. V 13. storočí, pri vyčíňanie Kublajchánových nájazdníkov, bol čaj rozšírený do zvyšných oblastí Číny.
V chuti je lahodnosť orieškov, sladko - kyslosť sušeného ovocia, aftertaste je dlhý, jemný a príjemný. Vôňa je presne taká, akú má mať správny Pu Erh, je v nej cítiť čerstvosť a sladkosť Yunnanských ovocných stromov.
Pu Erhy sú schopné akosi „spolupracovať“ s časom, kvôli tomu sa nekazia, ale len dozrievajú a postupom času sa zlepšujú. Dozrievanie im potom len pridáva na jemnosti, uberá trpkosti, ale tiež pridáva na sile. Čaj vydrží viac nálevov.